HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 04 MAYIS 2024, CUMARTESİ

Trabzon'da Hafif Raylı Sistem İçin İmzalar Atıldı

Trabzon'da hafif raylı sistem projesi için imzalar atıldı.

24.04.2024 16:48
Trabzon'da Hafif Raylı Sistem İçin İmzalar Atıldı
Trabzon'da Hafif Raylı Sistem İçin İmzalar Atıldı

Trabzon Raylı Sistem Hattı projesi için devir protokolü imzalandı.

Trabzon Raylı Sistem Hattı'nın devir protokolü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında imzalandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin, protokol töreninde açıklamalarda bulundu.
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in açıklamaları şu şekilde;

Kıyı bandında sıkışan yapılaşma ve ticari yaşam dolayısıyla, stresi ortadan kaldıracak hem ulaşım hızı hem ulaşım konforu nedeniyle de halkımız rahata ereceği yeni bir ulaşım aksının hizmete alınmasını anlatmıştık. Standartlara bir değer daha katacağımızı seçim öneminde de paylaşmıştık. Bakanımızla birlikte, şehrimize verdiğimiz sözle birlikte cumhurbaşkanımızın talimatı ve kararıyla beraber Trabzon büyükşehir belediyesi ve ulaştırma bakanlığıyla birlikte imza altına alınacak protokolle birlikte hayata geçmesi için, bugünden itibaren bu işi takip edip bu işi halletmek istiyoruz. Projemiz genel itibariyle Akçaabat, Yomra ve Ortahisar'da 500 bin nüfusun yaşadığı alanda planlanıyor. Başlangıç aşaması Akyazı meydan olacak. Ardından Akçaabat ve Yomra bağlantıları olacak.
 

 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr