HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 05 MAYIS 2024, PAZAR

10 ilçede kahverengi kokarca ile ilaçlı mücadeleye teşvik

Trabzon'un 10 ilçesinde TTB tarafından kahverengi kokarca ile ilaçlı mücadele teşvik edilecek.

25.04.2024 12:35
10 ilçede kahverengi kokarca ile ilaçlı mücadeleye teşvik
10 ilçede kahverengi kokarca ile ilaçlı mücadeleye teşvik

Başta fındık olmak üzere tarım ürünlerine büyük zarar veren kahverengi kokarca ile mücadele için üreticileri teşvik etmek amacıyla Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından Trabzon'un 10 ilçesinde toplantılar düzenlenecek.

TTB'nin 20 yıldır sürdürdüğü Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında bu yıl kahverengi kokarcayı ön plana alarak fındıkta hastalıkları ve zararlıları ile mücadele için bilgilendirme ve teşvik toplantıları yapılacak.

İMECE-2024 adı altında 10 ilçenin kırsal kesiminde yapılacak toplantılara 26 Nisan Cuma günü Akçaabat'ın Fındıklı Mahallesi'nden başlanacak.
 

Saat 13.00'de yapılacak ilk toplantıda Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Kenevir Araştırma Enstitüsü öğretim üyesi ve kahverengi kokarca ile mücadelenin bilinen ismi Doç. Dr. Kibar Ak tarafından üreticilere bilgilendirme yapılıp, ilaçlı mücadele anlatılacak.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne bağlı Ziraat Odaları ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilecek İMECE-2024 toplantılarına katılan üreticilere çekiliş yapılarak ücretsiz kahverengi kokarca ile mücadele ilacı da dağıtılacak. İlaçlamanın yapılmasında kullanılmak üzere TTB tarafından ilçelerdeki Ziraat Odalarına akülü ilaçlama motoru da verilecek.Trabzon'un 10 ilçesinde haftada iki gün olmak üzere (Salı ve Cuma) yapılacak toplantılara Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) de destek sağlıyor.
 

Kahverengi kokarca

Yaklaşık 12-17 mm boyutlarındaki kahverengi kokarca fındık bahçelerinde boş, lekeli veya şekilsiz meyve oluşumuna sebep oluyor. Yüksek uçuş kapasitesi sayesinde hızla yayılan zararlı, fındığa azami düzeyde zarar veren böcek olarak biliniyor. Zararlı ile ilaçlı mücadelenin Mayıs ayının ikinci yarısında ve Temmuz ayı başında yapılması gerekiyor.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr