HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 MAYIS 2024, PAZAR

İşgallerin bedelini canlarıyla ödüyorlar

Geçmişte Afganistan'da ve Irak'ta Müslümanları Amerikan askerleriyle birlikte hunharca katleden Avustralya Savunma Kuvvetlerindeki (ADF) yüksek intihar oranı 'ulusal trajedi' olarak değerlendirildi. 
 
12.08.2022 11:30
İşgallerin bedelini canlarıyla ödüyorlar
İşgallerin bedelini canlarıyla ödüyorlar
Geçmişte Afganistan'da ve Irak'ta Müslümanlara karşı silah kullanan Avustralya Savunma Kuvvetlerindeki (ADF) yüksek intihar oranı 'ulusal trajedi' olarak değerlendirildi. Avustralya Kraliyet Komisyonu, 8 ay boyunca yüzlerce kişi ile yaptığı röportaja dayalı rapor yayımladı.
Raporda, Avustralya Savunma Kuvvetlerinden terhis edilen askerlerin bürokrasi ve destek eksikliğiyle mücadele ettiği kaydedildi.

Canlarına kıyıyorlar

2001'den bu yana 1200'den fazla ADF üyesinin intihar ettiği belirtildi. Rapor, gazilerin diğer vatandaşlara göre intihara daha meyilli olduğunu ortaya konuldu. Bunun altında yatan temel faktörlerin, görevden kaynaklanan fiziksel ve zihinsel yaralanmalarla mücadele, sivil hayata uyum sağlama, personel eksikliği, gazi destek hizmetlerindeki sorunlar olduğu aktarıldı. Raporda, intihar oranlarının yüksekliği 'ulusal trajedi' şeklinde nitelendi. Komisyon üyeleri, hükümetin bu yüksek intihar vakalarını ele alma konusunda harekete geçmemesinden endişe edildiğini bildirdi. Gaziler Bakanı Matt Keogh, "Avustralya'nın, Afganistan ve Irak'ta son 20 yıldır yürüttüğü operasyonlarda ölen asker sayısından daha fazla askerinin intihar etmesi korkunç bir durum" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr