HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 MAYIS 2024, PAZAR

AB'nin doğalgaz tasarruf planı devrede

Avrupa Birliği (AB), AB'ye üye 27 ülkenin doğal gaz tüketimini azaltmasını hedefleyen Gaz Tasarrufu Anlaşması'nı 9 Ağstos'tan itibaren uygulamaya koydu
 
09.08.2022 18:08
AB'nin doğalgaz tasarruf planı devrede
AB'nin doğalgaz tasarruf planı devrede
Avrupa Birliği (AB), AB'ye üye 27 ülkenin doğal gaz tüketimini azaltmasını hedefleyen Gaz Tasarrufu Anlaşması'nı 9 Ağstos'tan itibaren uygulamaya koydu. Anlaşma, her ülkenin Rus gazına olan bağımlılığını azaltabilmesi için, 31 Mart 2023'e kadar gaz tüketiminde en az yüzde 15 oranında tasarrufa gidilmesini öngörüyor. Gönüllülük esasına göre yürürlüğe girecek olan anlaşmayla, Rusya'nın gaz vanalarını tümüyle kapatması riskine karşı önlem alınması hedefleniyor. Rusya'nın gaz vanalarını kapatması ya da kısması ve gaz teslimatlarında yaşanan ciddi düşüşler nedeniyle enerji krizi yaşayan AB üyesi ülkeler, Temmuz ayı sonunda, uzun tartışmaların ardından, "tüketimlerini gönüllü olarak azaltan" bir anlaşmaya imza attı. AB Enerji Bakanları, 26 Temmuz'daki olağanüstü toplantısında bu metin üzerinde anlaşmaya varmıştı. Toplantıda, anlaşmaya yalnızca, ekonomisi Rus doğal gazına bağımlı olan Macaristan karşı çıktı. Ancak kararın alınmasında oy birliği gerekmediği için, tek başına Macaristan'ın karşı çıkması bu anlaşmayı engelleyemedi. Anlaşmayla, her AB üyesi ülkenin, 1 Ağustos 2022 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasında, gaz tüketimini aynı dönemde son beş yılın ortalamasına kıyasla en az yüzde 15 oranında azaltmak için "mümkün olan her önlemi alması" öngörülüyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr