HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 MAYIS 2024, CUMA

Devler Ligi bir tur uzaklıkta

Galatasaray, Ljubljana'yı Icardi'nin attığı golle 1-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde play-off turuna kaldı. Karşılaşmada direkt kırmızı kart gören Torreira bu turda forma giyemeyecek

16.08.2023 00:30
Devler Ligi bir tur uzaklıkta
Devler Ligi bir tur uzaklıkta
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Galatasaray, 3-0'ın rövanşında Slovenya ekibi Olimpija'yı ağırladı.

RAMS Park'ta oynanan mücadelenin gol perdesini 24. dakikada Mauro Icardi açtı. İlk yarı 1-0 sona erdi.

Kalan bölümde başka gol olmayınca Cimbom, toplamda 4-0'lık sonuçla play-off turuna yükseldi ve Norveç ekibi Molde ile eşleşti.

Öte yandan Lucas Torreira, 64. dakikada rakibine yaptığı faulün ardından direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Eşleşmede ilk maç 23 Ağustos'ta Norveç'te, rövanş ise 29 Ağustos'ta Rams Park'ta oynanacak. Okan Buruk'un öğrencileri, Molde'yi saf dışı bırakması halinde 3 sezon aradan sonra Devler Ligi'nde grup aşamasına katılacak.

Maçtan notlar
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanşında Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımını konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasındaki Mondihome Kayserispor maçına göre ilk 11'de 5 değişiklik yaptı. Sarı-kırmızılı ekip, ilk karşılaşmada deplasmanda 3-0 mağlup ettiği rakibini RAMS Park'ta ağırladı.

Galatasaray, müsabakaya Fernando Muslera, Sacha Boey, Kaan Ayhan, Emin Bayram, Angelino, Berkan Kutlu, Lucas Torreira, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11'iyle çıktı. "Cimbom"un yedek kulübesinde Günay Güvenç, Leo Dubois, Fredrik Midtsjö, Yunus Akgün, Wilfried Zaha, Halil Dervişoğlu, Victor Nelsson, Sergio Oliveira, Abdülkerim Bardakcı, Efe Akman, Kazımcan Karataş ile Cedrik Bakambu görev bekledi.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, 0-0 sona eren Kayserispor müsabakasına göre ilk 11'de 5 farklı oyuncuya görev verdi. Tecrübeli teknik adam, stoper tandeminde Nelsson ile Abdülkerim'i yedeğe çekerken bu oyuncuların yerine Kaan ile Emin'i sahaya sürdü. Buruk, sol bekte ise Dubois'in yerine yeni transferlerden Angelino'yu oynattı.

Orta sahada Oliveira'yı 11'e almayan Okan Buruk, ilk 11'de formayı sakatlığı geçen Torreira'ya teslim etti. Buruk, santrforda ise Bakambu-Icardi değişikliğine gitti.

Torreira, bu sezon ilk resmi maçında
Sezonun ilk hazırlık maçında sakatlanan ve yaklaşık 40 gündür sahalardan uzak kalan Uruguaylı orta saha oyuncusu Torreira, ilk resmi maçına Olimpija Ljubljana karşısında çıktı. Geçen hafta Slovenya'da yapılan ilk maçta kadroda olan ancak bir gün önceki antrenmanda sorun yaşayan 27 yaşındaki futbolcu, rövanş karşılaşmasına 11'de başladı.

Icardi taraftarla buluştu
Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, bu sezon ilk kez RAMS Park'ta sahaya çıktı. Geçen sezon kiralık olarak forma giyen ve sarı-kırmızılı taraftarın büyük beğenisini toplayan Icardi'nin bonservisi alındı. Takıma geç katılan 30 yaşındaki santrfor, ilk Olimpija Ljubljana ile Süper Lig'deki Kayserispor maçlarında sonradan oyuna girdi. İlk 2 resmi maçına deplasmanda çıkan Icardi, bu sezon ilk kez iç sahada taraftarıyla buluştu. Icardi, ayrıca bu sezon ilk kez ilk 11'de forma giydi.

Taraftardan yoğun ilgi
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Olimpija Ljubljana müsabakasına yoğun ilgi gösterdi. RAMS Park'ta yapılan mücadeleyi yaklaşık 40 bin Galatasaraylı futbolsever takip etti. Ayrıca Galatasaray'ın UEFA listesinde yer almayan yeni transferleri Kerem Demirbay ile Tete de tribünden maçı izledi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr