HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 MAYIS 2024, PAZAR

Elektrikli araçlar artık tuzla çalışacak

Çinli Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL) adlı şirket, yakında akülerde lityum yerine kullanılmak üzere sodyum çıkaracaklarını açıkladı
06.08.2021 19:19
Elektrikli araçlar artık tuzla çalışacak
Elektrikli araçlar artık tuzla çalışacak

Çinli Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL) adlı şirket, yakında akülerde lityum yerine kullanılmak üzere sodyum çıkaracaklarını açıkladı. Bir başka ifadeyle araçlar artık yakıt olarak tuzu kullanacak. Elektrikli otomobilleri çalıştıran lityum-iyon akülerinin dev Çinli akü imalatçı şirketi CATL, önümüzdeki süreçte piyasaya sodyum-iyon akülerinin sunulacağını bildirdi. Lityum bilindiği gibi, elektrikli araçlara akü imal etmek için kullanılmaya başladığından bu yana  tüketimi patlama yapan ve aslında az bulunan bir element. Elektrikli araç üretiminin artmasıyla da gelecek yıldan itibaren dünyada lityum darlığı çekilme olasılığı da giderek artıyor. Oysa sodyum, doğanın her yanında rastlanabilecek bir element. Çin, küresel lityum üretiminin ancak yüzde 7'si kadarını üretiyor olması dolayısıyla, otomobil elektrik gereksinimi kaynağını farklılaştırarak bu alanda da bağımsızlığını koruma çabasına giriyor. Pekin Fizik Enstitüsü profesörlerinden Hu Yongsheng, sodyum-iyon aküsü devreye girdiği ve kitlesel üretimine geçildiği takdirde Çin'in yeni enerji döneminde çağ açıcı bir adım atmış olacağını belirtiyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr