HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 MAYIS 2024, CUMA

BTP'den İspir'e liyakatli aday: Prof. Dr. Fahrettin Demir

Yurt içinde ve yurt dışında birçok akademik çalışmalar yapan ve ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey yönetici olarak çalışan Prof. Dr. Fahrettin Demir, Erzurum'un İspir ilçesinde Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) belediye başkan adayı oldu. Prof. Demir, İspir'de "Prof'un Cenneti" adlı bir çiftlik kurarak burada tarım, hayvancılık, arıcılık, balıkçılık ve turizm ile ilgili alanlarda üretim yapıyor
01.01.2024 12:41
BTP'den İspir'e liyakatli aday: Prof. Dr. Fahrettin Demir
BTP'den İspir'e liyakatli aday: Prof. Dr. Fahrettin Demir
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 2024 yerel seçimlerine Türkiye genelinde çok güçlü adaylarla hazırlanıyor. Başka partilerin de peşinde koştuğu liyakat sahibi adayların BTP'yi tercih etmesi ise dikkat çekiyor. Bunlardan birisi de Erzurum İspir adayı Prof. Dr. Fahrettin Demir. "Şimdi sıra ilçemize ve hemşerilerimize hizmet etmeye geldi" diyerek yola çıkan "Ayyıldız Hoca" lakaplı Demir, BTP İspir Belediye Başkan Adayı oldu.

Önemli şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı

Birçok önemli şirkette üst düzey yöneticilik yapan Prof. Dr. Demir, yurt içinde ve yurt dışında birçok üniversitede de çalışarak akademik çalışmalar gerçekleştirdi. Demir, özgeçmişini şu şekilde özetliyor:

"1961 yılında İspir'de doğdum. İlk, orta, lise, üniversite eğitimlerimi Ankara'da tamamladım. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1985 yılı mezunuyum.

Türkiye'de Eczacıbaşı, Net Holding, Profilo firmalarında üst düzey yönetici olarak çalıştım.

Kazakistan Atyrau Dostmuhammedov Üniversitesi'nde psikoloji yüksek lisans ve Moskova Devlet Üniversitesi Lomonosov'da doktora eğitimini tamamladım.

Yurt dışında Bell Helicopter Textron, Marin JV, Moskova Devlet Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde çalıştım. Emekli durumdayım."
Prof'un Cenneti adlı çiftlikle örnek oldu

2019 yılı yerel seçimlerinden sonra ailesi ile birlikte köyü Sırakonaklar'a yerleşen Prof. Dr. Fahrettin Demir, burada "Prof'un Cenneti" adlı bir çiftlik kurdu. Demir, bu çiftlikte tarım, hayvancılık, arıcılık, balıkçılık ve turizm ile ilgili alanlarda üretim yapıyor.

"Bu süre içerisinde ben köyümü ve ilçemi çok daha iyi tanımaya başladım. Köyüm ve ilçem de beni tanıdı. Hemşerilerime çok güzel bir gönül bağı kurduk" diyen Prof. Dr. Demir, "Geçen süre içerisinde hem köylerimiz için, hem de ilçemiz için çok daha fazla faydalı projeler hazırladım. Şimdi sıra ilçemize ve hemşerilerimize hizmet etmeye geldi" ifadelerini kullandı.

Birçok partiden kendisine adaylık teklifi gelmesine rağmen, BTP'nin belediye başkan adayı olmayı tercih eden Prof. Dr. Demir şunları söyledi:

"Her yıl gözle görülür şekilde göç veren, ekonomik olarak geriye giden ilçemizin problemlerini çözmek, bütün kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak Türkiye'de örnek İspir haline getirmek zamanıdır ve ben de buna hazırım. Şimdiye kadar Türkiye'de alışılmış belediyeciliğin dışında çok farklı bir bakış ile İspir'i kalkındıracak, geriye göçü başlatacak, gelecek elli yılın, gelecek yüzyılın İspir'ini ekibimle ve hemşerilerimiz ile birlikte oluşturacağız.

Türk seçmeninin yerel seçimlerdeki en büyük yanlışı adaylara değil, partilere oy vermesidir. Bu da yerel yönetimlerde liyakatsız ve yetersiz kişilerin iş başına gelmesine neden oluyor ve il ve ilçeler çok şey kaybediyor. İstiyorum ki hemşerilerimiz bana ve projelerime inansın ve güvensinler ve bana oy versinler."
"İspir için birçok proje hazırladım"

Prof. Dr. Fahrettin Demir belediye başkanı olması durumunda uygulayacağı projeler ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Başta tarım ve hayvancılık olmak üzere turizm, eğitim, şehircilik, spor, sosyal hayat olmak üzere birçok proje hazırladım ve bunların sonucunu ilçemizde yaşayan ve dışarıda gurbette olan hemşerilerimiz de hayatlarına etkilerini hissedecektir. Bütün projelerimi burada açıklamadan da bazı örnekler verebilirim.

Öncelikle belediyemizde hemşerilerimize ücretsiz hizmet verecek veterinerler ve ziraat mühendisleri istihdam edilecektir. Üniversitelerimiz ile birlikte çalışmalar yapılacaktır.

Yurt dışından getirttiğim çok özel ve verimli bir hayvan yemi üretimi ile hayvancılık yapanlar yem maliyetlerini çok çok düşük seviyelere indirecek ve para kazanacaklardır. Belediyenin desteğiyle bir dönümden 30-50 ton yem üretebilecektir.

Eğitim ile ilgili olarak ilçemizde isteyen her öğrenci hiçbir ücret ödemeden en az iki yabancı dil öğrenecektir.

İspir'de bütün su sporları, kayak, yamaç paraşütü gibi sporlar yapılabilecektir.

Tiyatro, sinema gibi etkinlikler ile kültür hayatı renklenecektir.

En önemlisi belediye, devletten aldığının dışında finansal kaynaklar oluşturacaktır.

Bütün hemşerilerimiz belediyenin gelir ve giderlerini açıkça görebilecektir."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr