HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ

Akşener: Sığınmacılara kira ve mülk satışına izin vermeyeceğiz

Meral Akşener, "Öncelikle ülkemizdeki sığınmacı istilasına karşı etkin mücadele edeceğiz. Sığınmacılara kira ve mülk satışına izin vermeyecek, kayıt dışı istihdamın önüne geçeceğiz." dedi.
15.11.2023 14:57
Akşener: Sığınmacılara kira ve mülk satışına izin vermeyeceğiz
Akşener: Sığınmacılara kira ve mülk satışına izin vermeyeceğiz
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Şunu herkes çok iyi bilsin ki Anayasa Mahkemesi üyelerimiz sahipsiz değildir. Her ne olursa olsun Türk milletinin vicdanı hakkın ve hukukun yanındadır." dedi.

Akşener, partisinin TBMM Grup toplantısındaki konuşmasına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 40. yıl dönümünü kutlayarak başladı.

Geçen hafta Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılı olduğunu anımsatan Akşener, halen Atatürk'ün vizyonuna ve Cumhuriyet'in değerlerine düşmanlıktan beslenen kirli zihniyetlerin olduğunu söyledi.

Akşener, "Bugün ezanlar okunuyorsa, gökyüzünde şanlı bayrak dalgalanıyorsa, milletin toprağı, mal ve canı, güvenliği varsa, bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz." dedi.

Meral Akşener, "AK Parti iktidarının neden olduğu krizler silsilesinden son olarak anayasa ve hukuk düzeninin de payını aldığını; uzun zamandır hakkın ve hukukun üstünlüğünün yerine güçlünün üstünlüğüne dayanan bir anlayışla çok tehlikeli bir yere doğru gidildiğini" savundu.

Akşener, "TBMM'nin vasıfları teker teker çökertildi. Devlet geleneklerimiz harap edildi. Bugün geldiğimiz noktada ise iktidar gözünü yine hukuka dikti. Sayın Erdoğan uzunca bir zamandır hukuktan şikayetçi. Gezi Parkı davasında parka inşaat yapılmasını reddeden Koruma Kuruluna, Başbakan sıfatıyla 'reddi reddederiz' diyerek karşı çıkan kendisiydi. Cumhurbaşkanı sıfatıyla 'Anayasa Mahkemesinin kararına uymuyor, saygı da duymuyorum' diyen de kendisiydi. Twitter'a getirilen erişim engelinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini söyleyen Anayasa Mahkemesi kararına 'gayrimilli karar' diyerek karşı çıkanlar da yine Sayın Erdoğan ve yol arkadaşlarıydı." diye konuştu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr