HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 04 MAYIS 2024, CUMARTESİ

Memur ve emekli enflasyonu bekliyor! Beklenen zam ne kadar?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücretin belli olması sonrası memur ve emekliler de 2024 yılı için zam oranını merakla bekliyor. İşte memur ve emeklinin zam hesabında son durum.
01.01.2024 12:47
Memur ve emekli enflasyonu bekliyor! Beklenen zam ne kadar?
Memur ve emekli enflasyonu bekliyor! Beklenen zam ne kadar?

Milyonlarca memur ve emeklinin ocak ayında zam oranının ne olacağı merakla bekleniyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon rakamları zam oranında belirleyici oluyor. Emekliler 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor. Yılın ikinci yarısında beş aylık veri açıklandığı için şimdiden yüzde 33,65'lik zam imkanı doğdu.

Aralık ayına ilişkin veriyle birlikte refah payı hariç zam oranı da netleşecek.

Enflasyon yüzde 65'e çıkarsa en az yüzde 38 zam

Kasım sonu itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 61,98 düzeyinde bulunuyor. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyonu beklentisi yüzde 65,39 olarak belirlendi.

 

Enflasyonun yıl sonu için yüzde 65,39 olacağı öngörüldüğünde son 6 aylık enflasyon yüzde 38 olarak hesaplanıyor. Bu da refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzde 38 zamma hak kazanacağını gösteriyor.

Memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacak.

Kasım sonu itibarıyla bu rakam yüzde 26'yı aşmış durumda. Net rakam aralık ayına ilişkin enflasyon verisiyle belli olacak.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr