HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 04 MAYIS 2024, CUMARTESİ

İşte memur ve emekli zammı için masadaki son rakamlar

Memur ve emeklinin merakla beklediği maaş düzenlemesi için geri sayım başladı. Gözler ekim ayında açılacak Meclis'e çevrilmişken, memur ve emekliye yapılacak zamma ilişkin ipuçları da gelmeye devam ediyor.
25.09.2023 13:58
İşte memur ve emekli zammı için masadaki son rakamlar
İşte memur ve emekli zammı için masadaki son rakamlar

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasının belirlendiği Orta Vadeli Program'da yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak açıklanmıştı. Bu oran üzerinden hesaplama yapan uzmanlar emekliye yüzde 37.76, memura ise yüzde 49.46'lık bir zammın masada olduğunu belirtti. Zam bu şekilde gerçekleşirse en düşük SSK emeklisi maaşı 10 bin 332 liraya, en düşük memur maaşı ise 32 bin 906 TL'ye çıkacak.

Memur ve emekli zammına ilişkin önemli bilgiler veren SGK uzmanı Emin Yılmaz, OVP'de açıklanan yüzde 65'lik yıl sonu enflasyon tahminine göre zam oranlarını hesapladı. Bu orana göre emekliye yüzde 37.76 memura ise yüzde 49.46'lık bir zammın masada olduğunu belirten Yılmaz, en düşük SSK emeklisi maaşının 10 bin 332 liraya, en düşük memur maaşının ise 32 bin 906 TL'ye çıkacağını söyledi.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--



logo

   E-posta: bilgi(@)kadirga.com.tr
Tüm hakları Kadırga TV adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr